Een omgevingsvergunning aanvragen in Friesland

Wilt u een huis laten bouwen in één van de Friese steden of dorpen? Dan moest u hiervoor vroeger een bouwvergunning hebben. Tegenwoordig moet u een omgevingsvergunning aanvragen in Friesland. Helaas krijgt u

dan al snel met allerlei ingewikkelde vragen en voorschriften te maken. Behalve dat uw plannen bouwtechnisch goed in elkaar moeten zitten, moet het uiterlijk van uw gebouw ook goed in de omgeving passen. Hebt u bij de aanvraag van uw vergunning assistentie nodig? Dan staan de adviseurs van Pietersma & Spoelstra u met raad en daad terzijde. Ons kantoor in Drogeham verzorgt het bouwkundig tekenwerk en de constructie-berekeningen. Onze digitale tekeningen voldoen aan alle geldende (wettelijke) eisen.

Onze adviseurs helpen u graag verder

Een omgevingsvergunning aanvragen in Friesland dient altijd geregeld te worden via de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo). Dit is eigenlijk één overkoepelende vergunning voor alle zaken op het gebied van wonen, (ver)bouwen, monumenten, ruimte, milieu en natuur. Bent u van plan om een nieuwe dakkapel laten plaatsen, of wilt u als ondernemer een nieuwe bedrijfsactiviteit opstarten? Zowel particulieren als ondernemers kunnen voor hun aanvragen terecht bij het online Omgevingsloket. Dat klinkt eenvoudiger dan het is! Het aanvraagproces is vaak ingewikkeld en tijdrovend. Daarom is het een goed idee om onze ervaren specialisten in te schakelen. Zij weten precies wat er nodig is uw aanvraagprocedure zonder vertragingen te laten verlopen en dat scheelt u veel gedoe.

Ruimtelijke onderbouwing

U bent bij ons ook aan het juiste adres als het gaat om het verlengen of uitbreiden van bijvoorbeeld een bestaande milieuvergunning. Passen uw bouwplannen niet in het bestemmingsplan van de Gemeente, dan kunnen wij u verder helpen met een ruimtelijke onderbouwing. Wilt u een omgevingsvergunning aanvragen in Friesland, neem dan contact op met Pietersma & Spoelstra, of vraag direct een vrijblijvende offerte bij ons aan.


Pietersma & Spoelstra Ruimtelijke Ordening en Milieuadviseurs
De Sannen 28
9289 HK Drogeham 


LET OP : Postbus vervalt per 1 februari 2020

Postbus 31
9289 ZH Drogeham


KvK

1089736

Telefoon 
0512 36 99 00

Fax

0512 36 99 01

E-mail 
info@psrom.nl


Wij zijn op werkdagen telefonisch bereikbaar van 9.00 tot 17.00 uur.