Bouwadvies en tekenwerk van Pietersma & Spoelstra

U wilt (ver)bouwen. Daarvoor vraagt u een omgevingsvergunning aan. Uw bouwplan moet dan voldoen aan het bouwbesluit, de regels van de welstand en de normen voor het tekenwerk. De adviseurs van Pietersma & Spoelstra in Drogeham staan voor u klaar om te helpen bij het verkrijgen van de bouwvergunning voor uw project.

Wat is een Bouwbesluit?

Het bouwbesluit bevat normen voor onder meer brandveiligheid, daglichttoetreding, ventilatie en riolering waaraan uw bouwplan moet voldoen. Daarnaast moet u aantonen dat de constructie van het bouwwerk voldoende draagkracht heeft. Dat geeft u aan in de bouwtekeningen, ondersteund door afzonderlijke sterkteberekeningen. Wilt u hier meer over weten?

Stel uw vraag

Goed voorbereid naar de welstandcommissie

De welstandscommissie van de gemeente bepaalt of uw bouwplan binnen de omgeving past waar u wilt gaan bouwen. Het advies van de commissie bepaalt mede of u een omgevingsvergunning voor uw bouwplan krijgt. In de meeste gevallen krijgt u de gelegenheid om uw bouwplan voor de commissie toe te lichten. Wilt u vakkundige begeleiding bij het overleg met de welstandscommissie over uw bouwplan?

Maak een afspraak

Vakkundig tekenwerk voor uw bouwproject

Pietersma & Spoelstra levert zowel bouwkundig tekenwerk als de vereiste constructie-berekeningen. We vervaardigen digitaal uitwisselbaar tekenwerk dat aan de wettelijke eisen voldoet. Met deze werkwijze kunnen we u snel helpen en heeft u uw bouwtekening altijd bij de hand.

Pietersma & Spoelstra Ruimtelijke Ordening en Milieuadviseurs
De Sannen 28
9289 HK Drogeham 


LET OP : Postbus vervalt per 1 februari 2020

Postbus 31
9289 ZH Drogeham


KvK

1089736

Telefoon 
0512 36 99 00

Fax

0512 36 99 01

E-mail 
info@psrom.nl


Wij zijn op werkdagen telefonisch bereikbaar van 9.00 tot 17.00 uur.